Måske er turen hjem for lang, eller er maven blevet for fuld af god mad efter et besøg i forsamlingshuset, så har Agervig Bed & Breakfast en blød seng at lande i. Her sover I godt og kan vågne op til den 8000 m2 store rhododendronhave, som skaber en farverig og smuk udsigt. Synes I at naturen er dragende, så er området omkring Karlsgårde Sø et oplagt besøg. Her finder I snoede og snørklede stier, og Hjertestien rundt om søen på 6 km er god i al slags vejr. For enden af Kanalvej finder I Stemmeværkpladsen, som byder på spændende kulturhistorie, shelterplads, bålplads og toiletfaciliteter. Er shelterpladsen optaget, kan I prøve stedet ved Bredmosevej, som ligger i en lille lysning inde i skoven. Her får I en fin naturoplevelse, og pladsen har både drikkevand, toiletfaciliteter og bål sted.
Danmarks næststørste vandrevne elektricitetsværk, Karlsgårde Værket, ligger nordøst for Varde – lige ved Karlsgårde Sø. Her kan I se den permanente udstilling, som fortæller værket, der blev bygget i 1921 og udbygget under 2. verdenskrig. Lige ved siden af værket finder I en hyggelig teltplads, hvor I kan slå teltet op og få naturen med. Netop Værket danner samlings- og udgangspunkt for den årlige begivenhed, Karlsgårde Dag. Her samles lokale foreninger og giver en smag på deres udbud af aktiviteter, sjov og leg. I kan opleve kajak, lerdueskydning og meget andet.
Området omkring Næsbjerg har flere fine byer, som hver især har stærke, lokale kræfter – indbyggere der er stolte af deres by, og elsker livet i den lille by og det fællesskab der følger med. Blandt andet Øse med dens omkring 104 indbyggere. Her ligger den smukke Øse kirke, som kan dateres tilbage til 1750. Byen Nordenskov kan bryste sig af lidt flere indbyggere, nemlig 669. Her finder I Nordenskov Lystanlæg, som er placeret ved den gamle branddam, og som er hjemsted for de smukkeste åkander. I kan slå jer ned på én af bænkene i anlægget og nyde medbragt kaffe, te og madpakke. Roust og Rousthøje er begge sydvestjyske byer, der ligger hhv. 10 km og 12 km sydvest for Varde. Rousthøje Kirke fra 1961 pryder byen og forsamlingshuset er stedet til en festlig anledning. Landsbyen Roust er kendt for sit fiskeri og landbrug, men også Roust Træ er byens stolthed. Virksomheden sender træ og spær ud til hele verden.